Lampskärmar

Enorm utbud av lampkärmar

I butiker och online finns det en djungel av olika lampskärmar, stora och små, retro och moderna. Här är dock några tips som kan hjälpa dig välja rätt lampskärm till din bords- eller golvlampa:

Våga prova nya färger!

En svart, grå eller vit lampskärm kan enkelt och diskret ge en stilren känsla, men en rosa, grön, orange eller röd lampskärm kanske framhäver detaljer i rummet som annars hamnar i skymundan.

Tänk på formen

Om lampan har en särskild form kan lampskärmen bidra till ett snyggt och enhetligt intryck om den matchar. En oval lampskärm går aldrig fel till en oval lampa. Däremot ska du ha i åtanke att ju enklare form lampan har, desto mer kan du experimentera med lampskärmens form, och tvärtom – en unik lampa passar bättre med en enklare lampskärm.

Hitta här lampskärmar i olika material och stilar

Lampskärmens material spelar stor roll. En lampskärm i sammet ger ett helt annat intryck än en i rotting. Olika material släpper dessutom igenom olika mycket ljus. Material som släpper igenom mer ljus passar bättre för att lysa upp ett rum, eller en läshörna, ordentligt. En lampskärm som släpper igenom mindre ljus gör däremot att mer ljus riktas uppåt och nedåt, vilket passar bättre för att framhäva något särskilt eller lysa upp en mindre yta.

Det finns många tumregler, men tveka inte att följa din egen väg och prova något nytt. En ny lampskärm är ett perfekt tillfälle att tänka utanför ramarna! Tänk dock på att en bra lampskärm täcker lampans hårdvara.

Varumärke

AH-Belysning Aneta Lighting Belid BY Rydens Globen Konsthantverk PRHome
Färg

Beige Blå Brun Flerfärgad Grå Grön Gul Krom Mässing Opal Röd Silver/Alu Svart Vit Övrigt
Diameter
Pris
Stäng

Visa (

) träffar

Mia Lin Natur 24cm
275 :-329 :-
PRHome
Sofia Sammet Grå 35cm
459 :-549 :-
PRHome
Sofia Sammet Röd 30cm
395 :-479 :-
PRHome
Mia Sammet Rost 20cm
285 :-349 :-
PRHome