Lampskärmar

Enorm utbud av lampkärmar

I butiker och online finns det en djungel av olika lampskärmar, stora och små, retro och moderna. Här är dock några tips som kan hjälpa dig välja rätt lampskärm till din bords- eller golvlampa:

Våga prova nya färger!

En svart, grå eller vit lampskärm kan enkelt och diskret ge en stilren känsla, men en rosa, grön, orange eller röd lampskärm kanske framhäver detaljer i rummet som annars hamnar i skymundan.

Tänk på formen

Om lampan har en särskild form kan lampskärmen bidra till ett snyggt och enhetligt intryck om den matchar. En oval lampskärm går aldrig fel till en oval lampa. Däremot ska du ha i åtanke att ju enklare form lampan har, desto mer kan du experimentera med lampskärmens form, och tvärtom – en unik lampa passar bättre med en enklare lampskärm.

Hitta här lampskärmar i olika material och stilar

Lampskärmens material spelar stor roll. En lampskärm i sammet ger ett helt annat intryck än en i rotting. Olika material släpper dessutom igenom olika mycket ljus. Material som släpper igenom mer ljus passar bättre för att lysa upp ett rum, eller en läshörna, ordentligt. En lampskärm som släpper igenom mindre ljus gör däremot att mer ljus riktas uppåt och nedåt, vilket passar bättre för att framhäva något särskilt eller lysa upp en mindre yta.

Det finns många tumregler, men tveka inte att följa din egen väg och prova något nytt. En ny lampskärm är ett perfekt tillfälle att tänka utanför ramarna! Tänk dock på att en bra lampskärm täcker lampans hårdvara.

Varumärke

AH-Belysning Aneta Belysning Belid BY Rydens Globen Konsthantverk PRHome
Färg

Beige Blå Brun Flerfärgad Grå Grön Krom Mässing Opal Röd Silver/Alu Svart Vit Övrigt
Diameter
Pris
Stäng

Visa (

) träffar

Kurtan skärm guld
275 :-339 :-
AH-Belysning
Kurtan skärm rosé
275 :-339 :-
AH-Belysning
Lilja Lampskärm röd
159 :-195 :-
AH-Belysning
Lilja Lampskärm grön
159 :-195 :-
AH-Belysning
Lilja Lampskärm gul
159 :-195 :-
AH-Belysning
Kurtan skärm gul
275 :-339 :-
AH-Belysning
Lotus Lampskärm svart
239 :-295 :-
AH-Belysning
Pion Lampskärm beige
169 :-209 :-
AH-Belysning
Valmo Lampskärm beige
615 :-765 :-
AH-Belysning