Väggbelysning

Att välja väggbelysning

Väggbelysning kan vara allt från eleganta ljusstakar med lampor och industriella minimalistiska vägglampor till snygga, diskreta spottar. Vilken du ska välja beror på vad du vill att lampan ska göra. Om väggbelysningen ska lysa upp en tavla så rekommenderar vi tavelbelysning – en diskret lampa med ett ljus som är mjukt och varmt. Om du däremot behöver en läslampa att hänga upp på väggen intill sängen kan det vara bra att ha en lampa med riktat ljus som du kan vinkla så att du inte stör någon som försöker sova. Välj belysning som passar din stil och dina behov.

Varför ska jag ha väggbelysning inomhus?

Väggbelysning kan få ett rum att se mer inbjudande ut och göra att väggarna inte känns tomma. En vägglampa som lyser upp i flera riktningar, eller hela väggen, är perfekt för släta väggar där den kan ge ett jämnt ljus som lyser upp rummet. Stora rum behöver ofta mer än en ljuskälla, och då kan väggbelysning vara ett bra komplement.

Väggbelysning i ditt badrum

Om du har en mindre spegel i ditt badrum så kan du sätta upp en lampa på vardera sida av spegeln. Är det en stor spegel kan du däremot ha flera lampor uppsatta med jämnt mellanrum, eller ha en längre vägglampa som lyser upp hela spegeln. Tänk på att det kan vara bra att ha en dimmer för väggbelysningen i badrummet, så att du kan få rätt mängd ljus beroende på om du ska göra dig i ordning på morgonen eller ta ett avslappnande bad.

Kategorier

Bänkbelysning Tavelbelysning Vägglampor
Färg

Antik Beige Blå Brun Grå Grön Krom Mässing Röd Silver/Alu Svart Svart/glas Svart/mässing Vit Övrigt
Material

Aluminium Glas Metall Metall/Glas Textil Textil/metall Trä Övrigt
Pris
Stäng

Visa (

) träffar

Tanum Vägg vit
929 :-1093 :-
AH-Belysning
BOK.06 Utomhus Vägg Alu
995 :-2470 :-
Baca Lighting
Tanum Vägg aluminium
929 :-1093 :-
AH-Belysning